Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Laatste Weerbericht van Reinier van den Berg na 35 jaar bij RTL Nieuws

Reinier van den Berg verschijnt vrijdag voor de laatste keer als meteoroloog op RTL Nieuws. Sinds de oprichting van RTL in 1989 is hij een vaste waarde voor het dagelijkse weerbericht.

Foto: Still YouTube

Voor de inmiddels 62-jarige meteoroloog was het destijds een “jongensdroom” die werkelijkheid werd, zo meldt RTL Nieuws. “Als achtjarig jochie zei ik al dat ik ooit over het weer wilde vertellen op televisie. En ik ben dankbaar dat ik op deze manier 35 jaar lang mijn hobby heb mogen uitoefenen.

Van den Berg wil nu meer tijd besteden aan zijn andere werkzaamheden. Sinds 2018 is hij zelfstandig ondernemer en heeft hij een sprekersbureau opgericht.

Ik geef veel lezingen, en ik organiseer evenementen rond het klimaat en duurzaamheid,” vertelt hij daarover. Daarnaast schrijft hij artikelen, boeken en lesmateriaal. [RadioWereld.NL]