Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jan de Hoop gaat met pensioen, Robbie Kammeijer volgt hem op bij RTL Ontbijtnieuws

RTL Ontbijtnieuws-anchor Jan de Hoop gaat op 2 juni 2022 met pensioen. Editie NL-presentator Robbie Kammeijer neemt zijn plek over, hij maakt vanaf september de overstap naar het RTL Ontbijtnieuws.

Foto: Radio Gelderland

Robbie is vier ochtenden per week te zien tussen 06:30 en 09:15 uur op RTL 4. Meike de Jong en Boyan Ephraim blijven als invaller te zien bij het RTL Ontbijtnieuws.

Robbie Kammeijer: “Ik heb met volle overtuiging ‘ja’ gezegd en ik ben erg blij met de kans om het RTL Ontbijtnieuws eigen te mogen maken. Samen met het team ga ik werken aan hoe we onze kijkers zo goed mogelijk kunnen bijpraten aan de ontbijttafel. Met meer live gesprekken, meer duiding en meer ruimte voor de mooie en interessante verhalen die alle collega’s van het RTL Nieuws produceren.

De Hoop was meer dan dertig jaar een vast onderdeel van het ochtendritueel van miljoenen Nederlanders bij RTL.

Radio
Overigens blijft hij wel radio maken, iets wat De Hoop al jaren doet. Hij begon bij zeezender Radio Mi Amigo en Radio Caroline. Niet onder zijn eigen naam, maar onder het pseudoniem Frank van der Mast. Onder deze naam was hij later ook bij de Avro te horen.

In 1987 kwam hij terecht bij Veronica Nieuwsradio. In 1989 stapte hij over naar RTL-Véronique, wat niet veel later de naam RTL4 kreeg. De Hoop was ook te horen bij Happy Radio en RTL FM. En sinds april 2016 is hij te horen bij Radio Gelderland. [RadioWereld.NL]