Search
Close this search box.

RTL-directie wil in gesprek met slachtoffers na rapport The Voice

De directie van RTL wil vanwege het onderzoek naar wangedrag bij The voice of Holland ook in gesprek met de slachtoffers. Daarom heeft RTL contact opgenomen met de advocaat die de slachtoffers juridisch bijstaat. Die liet weten dat er wel een aantal van zijn cliënten in gesprek wil met RTL.

Foto: RadioWereld.NL

RTL: “Wij hebben de samenvatting van het Van Doorne-onderzoek vandaag voor het eerst gezien. Het is duidelijk dat er geen veilige werkomgeving was en dat er niet adequaat is gehandeld op meldingen. Dat vinden we verschrikkelijk.

Het is heel dapper dat deze vrouwen hun verhaal hebben gedaan. Die verhalen leggen onomstotelijk bloot waar de pijnpunten liggen. Over de uitkomsten moeten we met ITV een heel stevig gesprek voeren. Het afgelopen jaar heeft duidelijk gemaakt dat er een verandering binnen de media moet plaatsvinden. Alle mediapartijen hebben daar afzonderlijk hun verantwoordelijkheid in. Daarnaast werken we binnen het Mediapact Respectvol Samenwerken nu ook samen om goede omgangsvormen de norm te maken, zodat mensen zich niet alleen veilig voelen, maar ook veilig zijn.”

“We krijgen ook de vraag waarom er, buiten Nienke Wijnhoven, geen contact is geweest met melders vanuit RTL. Allereerst is de identiteit van de melders bij ons niet bekend. Onze terughoudendheid had te maken met de lopende onderzoeken. Nu die zijn afgerond staan wij open voor een gesprek met de melders, als zij daar behoefte aan hebben.” [RadioWereld.NL]