Jan de Hoop zwaait in tranen af bij Ontbijtnieuws (filmpje)

Radio en tv-presentator Jan de Hoop presenteerde donderdagochtend voor de laatste keer het RTL Ontbijtnieuws. De 67-jarige presentator uit Kootwijk was 33 jaar lang het gezicht van het journaal in de vroege ochtend. “Het doet me wel het een en ander, moet ik zeggen“, aldus De Hoop, die ook koninklijk onderscheiden werd.

Foto: Still YouTube

De Hoop. “Ik was voor het eerst in 25 jaar weer zenuwachtig. Dan zit ik om me heen te kijken en denk ik: Ik ga hier morgenochtend weg en dan kom ik hier nooit meer terug, na 33 jaar. Het is werk wat ik heel leuk vind om te doen en mijn collega’s zijn me zeer dierbaar.

Na zijn allerlaatste ochtenduitzending kreeg hij ook nog een lintje. De Hoop is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zo schrijft Omroep Gelderland.

Jan de Hoop blijft radio maken
Ondanks dat De Hoop stopt met het RTL Ontbijtnieuws, blijft hij wel radio maken. Elke zaterdag tussen 10 en 12 uur is hij, samen met sidekick Ad van Gameren, te horen op Radio Gelderland.

Daarnaast is de presentator binnenkort ook te zien op de Gelderse regionale televisie. In het programma ‘Jan houdt Huis’ op Omroep Gelderland neemt hij een kijkje bij bewoners van heel bijzondere plekken om te wonen, zoals een kerk of een voormalige steenfabriek. [RadioWereld.NL]