Opium op Oerol viert terugkeer cultureel festival op Terschelling

Na twee jaar waarin het theater- en muziekfestival vanwege corona alleen in digitale vorm kon plaatsvinden, is er weer een live-editie van Oerol op Terschelling. Traditiegetrouw doet het cultuurprogramma Opium op Oerol live verslag van het festival.

Foto: AvroTros

Presentator Cornald Maas ontvangt dagelijks een mediapersoonlijkheid met wie hij praat over zijn of haar culturele belangstelling. Dat zijn dit jaar achtereenvolgens Simone Weimans, Joost Prinsen samen met Noraly Beyer, Marion Koopmans, Ron Fresen en Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media. Ze bezoeken op uitnodiging van het programma een theater- of muziekvoorstelling waarover met Maas aan tafel wordt doorgepraat.

Presentatrice Carolien Borgers verkent de hele week Oerol: van duurzaam eten, bijzondere locaties, vernieuwende makers tot innovatieve theatervormen en muziektrends. Alles wat Oerol aantrekkelijk maakt komt voorbij. ‘Opium op Oerol’ wordt live uitgezonden van 13 tot en met 17 juni om 19.10 uur op NPO 2. [RadioWereld.NL]