Kort nieuws op donderdag 21 december 2000

Gisteren lazen wij op de mediaroddels dat Dennis Verheugd naar 538 zou gaan. Na een aantal telefoontjes is dit verhaal dubbel gecheckt. Dennis Verheugd zal echt officieel per 1-1-2001 op Radio 538 te horen zijn!

De Eeuwige 100 op 538 gaat zondag van van 9.00 tot 20.00 uur duren. Radio 538 wil van alle nummers de langste versies draaien en ook de platen in z’n geheel draaien. Daarna volgt er 2 uur Jingle Juize. Vanaf 22 uur kan je luisteren naar non-stop de beste kerst-Classics.

Gisteren hadden we het over de Oldschool-uitzending en over Decibel Radio. Vandaag kwamen een site tegen die daar een eluke aanvulling op is. Kijk eens op deze Decibel-site, met veel fragmenten van Adam Curry, Jeroen van Inkel, Rob van Someren en alle andere sterren van Decibel 96.2

Mauritius verkoopt zijn domein. Nadat eerder de mini-eilandjes Tivalu hun domeinnaam .tv verzilverd hebben, is het nu de beurt aan Mauritius: de .mu domeinnaam zou voortaan staan voor muziek-verwante sites. “Mu wordt het domein van de rock, want .com – da’s voor de oudjes”, zo klinkt het op de website van www.mu, de centrale registratiedienst van de Mauritius-eilanden, die door een prive-organisme beheerd wordt.

Radio 1-ochtend waarschijnlijk ingevuld door VPRO, EO en VARA. De VPRO, EO en VARA gaan per 1 april op werkdagen alle ochtendprogramma’s verzorgen op Radio 1. Dat is althans het plan van Radio 1-zendercoördinator J. Westerhof. AVRO, KRO en NCRV, die ook aasden op het zogenoemde ochtendcluster, gaan dan de minder beluisterde middaguitzendingen verzorgen. Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Op televisie geen Groot- Nederland. De Vlamingen kijken steeds minder naar de Nederlandse zenders. Vroeger was de Nederlandse televisie een alternatief voor bevoogdende Vlaamse staatstelevisie. Sinds de komst van de commerciële zender VTM kijkt nog maar twee procent van de Vlamingen Nederlands, tegen vroeger ruim vijfentwintig. Lees hier verder

Bertelsmann zal samenwerken met de Duitse autoriteiten om de verspreiding van nazistische muziek via Napster tegen te gaan. Lees hier verder

Het bod van het Zwitserse rechtenbureau AIM voor de tv-rechten van eredivisieduels van 150 miljoen gulden per jaar is voorlopig een illusie. De clubs moeten op zoek naar een nieuwe koper juist nu de tv-kijker zich langzaam afkeert van voetbal. Marketingdeskundige Frank van den Wall Bake maakt zich zorgen. Lees hier verder

Aan het einde van 2000 nog even een vakantie naar de Antillen te winnen, dat kan tot vrijdag bij Radio 10 FM site door de Top 6-7-5 samen te stellen. Je kunt meer dan 1000 MP3 fragmenten beluisteren en voorspellen op welke plaats jouw favoriete hit eindigt. Heb jij ’t goed voorspeld? Dan maak je kans op één van die 6 fantastische reizen naar Bonaire of Curaçao. De Top 6-7-5 wordt vanaf dinsdag 26 december tot een paar minuten voor Oud & Nieuw 2001 uitgezonden op Radio 10 FM.

De stembus is geopend!! Vanaf nu kun je stemmen voor de leukste, mooiste of grappigste commercial van dit jaar. Stel jouw favoriete Top 5 samen en win een onvergetelijke reis naar Hollywood, New York of Londen! Laat jouw stem niet verloren gaan en surf direct naar Ster. STER

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Met rake klappen hebben de Amsterdamse Hell’s Angels de tv-presentatoren Frits Barend en Henk van Dorp (BvD) gedwongen excuses aan te bieden, omdat ze de motorclub een criminele organisatie hebben genoemd. Na een bestorming van de studio hebben het RTL-duo in de uitzending van gisteravond hun typering van de Angels aangepast. Justitie onderzoekt de zaak, ook al is nog geen aangifte gedaan. Lees hier verder

Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben ingestemd met een extra aandeel van ƒ 694.738,- voor Omrop Fryslân. De extra bijdrage is beschikbaar omdat er een indexering van de regionale kijk- en luisterbijdragen over de jaren 1990-1999 heeft plaatsgevonden. De aanvullende bijdrage wordt gedekt uit het Provinciefonds.

WAP een flop? Mobiel-telefoonbedrijf Ericsson ziet het rooskleuriger in. Het bedrijf verwacht binnen vier jaar tien miljoen Nederlandse gebruikers van mobiel Internet. Standaard internet-geschiktheid van de zaktelefoons en ‘gewenning’ onder consumenten zijn daarbij cruciaal, aldus Ericsson.

Een melodietje tijdens het hardlopen, fietsen, op de sportschool of tijdens een wedstrijd verhoogt het uithoudingsvermogen met minstens 10 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Engelse sportpsychologen.

Eten voor een goed doel? Dat kon woensdagmiddag in de grote studio van Radio West. Kinderen van de kinderkookclub ‘Vliegende Taarten’ serveerde een kerstdiner, waarvan de opbrengst bestemd is voor ‘Warchild’.

De redactie van RadioWereld wenst alle lezers: Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Muzikaal Nieuwjaar

Willibrord Frequin heeft de Vergulde Nachtspiegel gewonnen. Jack Spijkerman reikte zaterdag in de laatste Kopspijkers van dit seizoen deze ’trofee’ uit. Internetters hebben mede bepaald wie de winnaar werd.

Kerstmis 2000…Verschillende publieke omroepen besteden aandacht aan de feestdagen op hun websites. Omroep.nl maakte een overzichtspagina

De belevenissen van een aantal jongeren na hun eindexamen zijn iedere zondag te volgen in BNN’s Finals. Op de site vinden surfers een chatbox, een forum, portretten van de spelers en filmpjes. site

ADSL slaat nog niet aan en in de Verenigde Staten is zelfs een apart internet-radiostation voor duikers. Dit en ander nieuws over de IT-wereld is te horen in de laatste uitzending van het Teleac/NOT-programma Telescoop

Dinand Woesthoff, de zanger van Kane, heeft twee weken stemrust voorgeschreven gekregen. Daarom worden de optredens op vrijdag 22 december in de Kade te Zaandam en zaterdag 23 december in de Lantaarn te Hellendoorn geannuleerd. Voor deze optredens zullen vervangende data worden gezocht die via de internetsite www.kane.nl worden bekendgemaakt.

Zoals we al eerder schreven de komende twee weken de favoriete top 5 van albums uit 2000, vandaag is het de beurt aan Isabelle, iedere doordeweekse avond tussen 20 en 22 uur op radio 3 te beluisteren.

1. U2 – Everything U Can Leave Behind
2. Radiohead – Kid A
3. St Germain – Tourist
4. Matchbox 20 – Mad Season
5. Angie Stone – Black Diamond

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email