Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winnaars NTR Podcastprijs 2023 bekend

Eva Vanderstricht en Hanne Volckaert zijn de prijswinnaars van de NTR Podcastprijs 2023. Hun podcasts zijn beloond met respectievelijk de eerste en de tweede prijs. Ze moesten het opnemen tegen acht andere genomineerde jonge podcastmakers uit Nederland en België.

De finale vond op zondag (14 mei) plaats in TivoliVredenburg in Utrecht, tijdens het NPO Luister Podcast Event. De jury was zeer te spreken over de kwaliteit van de tien genomineerde producties. De jury was vooral gelet op originaliteit, verhaalopbouw en gebruik van het medium.

Winnaar Eva Vanderstricht maakte met ‘Tati’ een aangrijpend, intiem verhaal over haar familie, waar de onderlinge verhoudingen onder druk kwamen te staan toen Eva’s stiefvader vertelde dat hij een onvervulde kinderwens heeft – die al bijna in vervulling zal gaan.

Hanne Volckaert nam de tweede prijs in ontvangst met ‘Solastalgie’, waarin ze haar klimaatangst in geluid vangt. De publieksprijs ging naar Loes de Groen. Zij maakte met ‘Achter de gordijnen’ een verhaal over een ouder koppel waarvan de een dementie heeft. Tot slot reikte de Dutch Directors Guild, de vakvereniging voor regisseurs, ook een prijs uit. Elène Zuidmeer, die het verhaal ‘Alles wordt beter’ maakte, kreeg een coachingsbon waarmee zij begeleiding van een ervaren maker kan krijgen bij haar verdere carrière. [RadioWereld.NL]