NPO Radio 5 in teken van overleden muzikant en schrijver Jan Rot

Jan Rot is vrijdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt in een bericht op zijn Facebookpagina. De zanger, componist en schrijver had uitgezaaide darmkanker. Hij zou op 24 april in het nieuwe Luxor in Rotterdam afscheid nemen van zijn publiek. Dat evenement was al gecanceld omdat het te slecht ging met Jan.

De makers van het radioprogramma Volgspot verzorgen vrijdagavond (22 april) van 20 tot 22 uur een avond die in het teken staat van Jan Rot. Artiesten die zouden optreden in Rotterdam, en artiesten die deel uitmaken van het verleden en heden van Jan, zullen zingen en vertellen over de veelzijdige artiest.

Op NPO Radio 5 is oud en nieuw materiaal van de zanger zelf te horen maar ook veel herinneringen. De presentatie is in handen van Astrid de Jong, die tijdens de carrière van Jan Rot talloze keren met hem sprak op de radio. [RadioWereld.NL]