Search
Close this search box.

Radio Noord komt met derde editie Grunneger 1000

Radio Noord pakt voor het derde jaar op een rij van kerst tot en met oudejaarsdag uit met de Grunneger 1000. In deze lijst is plek voor diverse muziekstijlen, zowel internationaal, nationaal als regionaal. Van Rooie Rinus & Pé Daalemmer tot The Rolling Stones en van Jannes tot Simon & Garfunkel.

Logo: RTV Noord

Vanaf maandag 28 november kan er weer een week lang gestemd worden voor de lijst van de Groningse regionale omroep via de website van RTV Noord.

Vorig jaar luidde Ede Staal het jaar uit met ‘Het het nog nooit zo donker west’, waarmee hij in 2020 ook al op nummer één eindigde. Zijn klassieker werd verkozen boven Alex Vissering met ‘De groanrepubliek’, dat als tweede eindigde, en Wia Buze die met ‘De roos’ op de derde plek eindigde.

De Groningse nummers domineerden niet alleen de top-drie, maar op twee na zelfs de complete top-twintig. Alleen Danny Vera’s Roller Coaster (plek acht) en Miss Montreals Door de wind (plek vijftien) waren van niet-Groningse makelij.

De Grunneger 1000 wordt uitgezonden van 25 december tot en met 31 december, dagelijks van 6 tot 18 uur op Radio Noord. De uitzendingen zijn ook te volgen via TV Noord. [RadioWereld.NL]