RTV Drenthe start met Bluesradio Drenthe

De regionale omroep RTV Drenthe is maandag gestart met Bluesradio Drenthe. Dit is het nieuwe online themakanaal dat vooral in het teken staat van Drentse bluesmuziek.

Bluesradio Drenthe zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week Drentse blues en aanverwante muziek uit. Met radioprogramma’s als Harry’s Blues, Muziek voor Volwassenen, De Nalatenschap van Harry Muskee en blues-documentaires biedt de Drentse omroep hiermee een nieuw themakanaal aan voor blues-liefhebbers in en buiten de regio.

De omroep is twee jaar geleden al gestart met het nieuwe themakanaal. In 2021 brachten het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur namelijk al een positief advies uit aan voormalig minister Slob*: “‘Bluesradio Drenthe’ is bedoeld als een audiokanaal voor liefhebbers van Drentse blues en aanverwante muziek. De raad ziet toegevoegde waarde in de ontsluiting van het eigen rijke bluesmuziekarchief van RTV Drenthe voor een groter publiek. Zo komt de muzikale geschiedenis van de blues en de specifieke rol van Drenthe daarin tot leven.” [RadioWereld.NL]