Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Drenthe blijft programma Johan Derksen uitzenden

Radio Drenthe blijft ook in de toekomst het programma ‘Muziek voor volwassenen’ uitzenden. Dit heeft de regionale publieke omroep besloten na een gesprek met de presentator en enkele mensen binnen en buiten de omroep.

Foto: video still Youtube

Vorige week bekende Derksen in het tv-programma ‘Vandaag Inside’ in het verleden een kaars bij een bewusteloze dronken dame tussen haar benen te hebben gestoken. De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International biechtte het verhaal op naar aanleiding van het tijdelijk opstappen van Johnny de Mol als presentator van de talkshow HLF8, omdat hij wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

In gesprek
Radio Rijnmond, Radio West en NH Radio besloten daarop gelijk het radioprogramma van Derksen van de zender te halen. Radio Drenthe bleef het programma wel uitzenden en wilde eerste met de presentator in gesprek gaan. Ook werden er gesprekken gevoerd met mensen binnen en buiten de omroep.

Het doel van deze gesprekken was volgens de leiding van RTV Drenthe om een afgewogen beslissing te nemen of de samenwerking met Derksen moest worden gecontinueerd. “Dat was geen gemakkelijke opgave, omdat verstand en gevoel dwars door elkaar lopen. In zo’n situatie past het elk bedrijf, dus ook RTV Drenthe, om zoveel mogelijk zorgvuldigheid te betrachten. En dat gebeurt door in gesprek te gaan, feiten en meningen te verzamelen, argumenten uit te wisselen en daarvan een inschatting en afweging te maken.

Verantwoordelijk
Derksen heeft in de gesprekken aangegeven dat hij zichzelf verantwoordelijk houdt voor alle commotie die is ontstaan en dat spijt hem zeer. Ook vertelde hij dat er geen sprake is geweest van misbruik zoals in eerste instantie door hem zelf is gesuggereerd.

Op basis van de verschillende gesprekken heeft Radio Drenthe besloten om Muziek voor Volwassenen te blijven uitzenden, elke werkdag van 18 tot 19 uur en op zondag van 16 tot 18 uur. Naast Radio Drenthe blijft ook Arrow Bluesbox Radio het programma uitzenden. [RadioWereld.NL]