Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTV Drenthe start TT pop-up Museum (filmpje)

De regionale omroep RTV Drenthe wil zich opnieuw inzetten voor liefhebbers van oude motoren. Daarom organiseert de publieke omroep na vier jaar weer een TT pop-up museum. Van 11 t/m 25 juni is het museum in het pand van RTV Drenthe weer open voor publiek op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur.

Foto: Still YouTube

 

De museumstukken zijn voor een groot deel aangeleverd door particuliere verzamelaars. De Stichting TT Museum beschikt inmiddels over een aardige collectie TT-spullen met daarin veel motoren, beeldmateriaal, motorkleding en tekeningen.

Alleen met de komst van een eigen TT-museum wil het nog niet echt vlotten volgens de omroep. In de tussentijd probeert de stichting door samenwerking met bijvoorbeeld de VVV in Assen en nu RTV Drenthe de plannen voor en het belang van een permanent TT-Museum onder de aandacht te brengen. [RadioWereld.NL]