Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio Drenthe introduceert een AI-nieuwslezer

Deze zomer is een nieuw geluid te horen op Radio Drenthe. Een AI-stem leest vanaf 6 juli elke zaterdag en zondag om 9 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s middags de nieuwsbulletins voor op de regionale omroep.

Foto: RTV Drenthe

Met dit experiment beweegt RTV Drenthe mee met de nieuwe en snelle ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie. Radio Drenthe is niet de eerste omroep die hier gebruik van maakt. Diverse lokale omroepen gebruiken dit al veel langer. En ook collega’s NH en Omroep Flevoland gingen de Drentse omroep al voor.

De nieuwsbulletins worden, zoals ook nu het geval is, samengesteld en geschreven door de redactie. De AI-stem zal de bulletins alleen voorlezen en heeft geen enkele invloed op het journalistieke proces. Op deze manier gebruiken we de technologie alleen ter ondersteuning van onze journalisten.

De omroep gaat de komende periode gebruiken om te experimenteren. “Na de zomer zal er na evaluatie besloten worden of we verder gaan met dit traject,” aldus de regionale omroep. [RadioWereld.NL]