RTV Drenthe start pop-up museum rond TT-race

Het pop-up TT Museum van RTV Drenthe is dit jaar van 11 tot en met 25 juni geopend voor bezoekers tussen 10.00 en 17.00 uur. In het atrium van RTV Drenthe verrijst – net als in 2018 – weer een pop-up-TT-museum. Met het museum wil RTV Drenthe laten zien hoe rijk de historie van de TT is.

Dit jaar is er speciale aandacht voor Boet van Dulmen, de oud-coureur die in 2021 overleed. In samenwerking met zijn familie is tijdens de expositie nooit eerder vertoond materiaal te zien, waaronder een paar zeldzame motoren. Ook brengt het museum een eerbetoon aan Valentino Rossi, één van de succesvolste coureurs aller tijden. Het tijdelijke museum is één van de dingen waar RTV Drenthe volgende maand mee uitpakt.

TT op Radio Drenthe
Het raceweekend is is ook dit jaar weer live te volgen op de regionale publieke zender Radio Drenthe. Commentator Niels Dijkhuizen zal hiervan verslag doen.

Traditiegetrouw zendt TV Drenthe in de week van de TT ook het TT Journaal uit. En ook dit jaar wordt dat journaal weer gepresenteerd door Karin Mulder. In het TT Journaal krijgt de kijker het laatste nieuws over de races, maar ook diverse achtergrondverhalen te zien. [RadioWereld.NL]

Foto: Still YouTube

Gerelateerde berichten