Radio Drenthe nu ook via DAB+-netwerk voor Friesland

Radio Drenthe is nu ook via het DAB+-netwerk voor Friesland op kanaal 5A te ontvangen. Hiermee herstelt de regionale omroep de ontvangst via digitale etherradio weer voor een groot deel van de provincie.

Sinds begin deze maand zendt Radio Drenthe uit via het nieuwe netwerk voor Groningen en Drenthe (kanaal 7C) en is het oude netwerk voor Oost-Noord-Nederland op 6B uit de lucht. Dit netwerk had echter een zender in Hoogersmilde staan, waarmee een groot deel van Drenthe voorzien werd van signaal.

Omdat het nieuwe netwerk voor Groningen en Drenthe nog in opbouw is, staan er momenteel alleen zenders in Hoogezand en Emmen voor dit netwerk. De zenders in Hoogersmilde, Stadskanaal en Meppel volgen nog.

Doordat met name het westen en zuidwesten van de provincie Drenthe voorzien worden van signaal door de twee ontbrekende zenders, was de ontvangst van Radio Drenthe op DAB+ de afgelopen dagen in grote delen van de provincie voor veel luisteraars vrijwel onmogelijk.

Als oplossing is Radio Drenthe nu ook via het netwerk voor Friesland te ontvangen, dat ook in grote delen van west- en zuidwest-Drenthe dekking heeft via onder meer een steunzender in Hoogersmilde.

Op dit moment werkt Broadcast Partners nog altijd hard aan de uitrol van de nieuwe regionale DAB+-netwerken. Wanneer de werkzaamheden precies gereed zijn is nog niet bekend. [RadioWereld.NL]