NRW1 vervangt Kiss FM op DAB+ in West-Duitsland

De nieuwe commerciële jongerenzender NRW1 is vanaf maandag (31 oktober) ook op DAB+ te ontvangen in de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. NRW1 vervangt Kiss FM, dat zich in de toekomst alleen nog op de regio Berlijn/Brandenburg richt.

Sinds begin augustus is NRW1 al in delen van Noordrijn-Westfalen, de deelstaat die aan de onderste helft van Nederland grenst, op FM te ontvangen. Het station kreeg eerder dit jaar hiervoor een vergunning, waardoor de deelstaat officieel een tweede commercieel netwerk op FM kreeg.

Op 4 oktober startte NRW1 ook met de eerste gepresenteerde programma’s. Daarnaast werd ook aangekondigd dat het station op DAB+ ging uitzenden. Toch ontbreekt het station nog steeds in het aanbod. Dat komt doordat het commerciële regionale DAB+-net voor Noordrijn-Westfalen (kanaal 9D) momenteel geheel gevuld is.

Maar maandag gaat NRW1 toch van start op DAB+. Het station neemt namelijk de plek in van Kiss FM. Kiss is sinds oktober vorig jaar in de West-Duitse deelstaat op DAB+ te ontvangen. Het gaat daarbij om de uitzendingen uit Berlijn aangevuld met informatie en reclame voor West-Duitsland.

Kiss FM heeft echter besloten zich weer te focussen op de kernregio Berlijn/Brandenburg, waardoor besloten is de uitzendingen via digitale etherradio in West-Duitsland stop te zetten. Daarnaast heeft Kiss een minderheidsbelang in NRW1. [RadioWereld.NL]