Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw commercieel radiostation West-Duitsland start testuitzendingen op FM (audio)

In de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen een nieuw commercieel radiostation begonnen met testuitzendingen op FM. Sinds maandag is NRW1 gestart op een aantal van de vergunde frequenties. Op 1 september om 6 uur gaat het station officieel van start.

Foto: video still Youtube

In maart vergunde de regionale mediaraad LFM een pakket met 27 FM-frequenties aan NRW Audio GmbH & Co. waaronder de 71 kW sterke 103.0 FM in Bielefeld, waarop in het verleden de Britse legerzender BFBS Radio 1 te horen was. Andere frequenties waren al sinds 2010 niet meer in gebruik. Het complete netwerk heeft een potentieel bereik van 6,5 miljoen luisteraars.

NRW Audio GmbH & Co is een samenwerking tussen 11 partijen waaronder Radio NRW, die het mantelprogramma voor de 40 lokale commerciële stations in Noordrijn-Westfalen verzorgd, en Antenne Bayern.

Vooralsnog is op de frequenties van NRW1 uitsluitend non-stop muziek te horen. Het station gaat zich met een mainstream AC-format (hits van nu en de afgelopen 20 jaar) richten op de doelgroep 20-39 jaar, waarmee het zich positioneert tussen de Nederlandse stations Sky Radio en Qmusic.

Op 1 september start het nieuwe radiostation met gepresenteerde programma’s. Nieuwe artiesten uit de deelstaat en lokale berichtgeving krijgen een prominente plek in de programmering van de nieuwe radiozender, die het commerciële antwoord op Eins Live moet worden.

De komende weken wordt ook de rest van de FM-frequenties aangezet en start het station ook op DAB+.

Een korte aircheck van de testuitzendingen van NRW1 is hieronder te beluisteren. [RadioWereld.NL]