West-Duitsland: 11 Partijen tekenen intentieverklaring voor exploitatie FM-kavel

De vergunningsverlening voor het braakliggende commerciële FM-kavel in de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is een stap dichterbij. De 11 Kandidaten die in de race zijn voor dit kavel hebben een intentieverklaring ondertekend voor de gezamenlijke exploitatie.

Foto: video still Youtube

De samenwerking werd gesloten op verzoek van de regionale mediaraad LFM. Op deze manier hoeft de LFM geen keuze te maken welke partij het kavel krijgt.

De partijen die samen gaan werken zijn Antenne NRW, Arabella NRW, ffnrw GmbH, Kiss FM, Metropol FM, NiedersachsenRock 21, Plattform für regionale Musikwirtschaft, radio NRW, Radio Teddy, Rock Antenne en studio Gong. Een aantal van deze partijen zijn het afgelopen jaar al met hun eigen station gestart op het nieuwe DAB+-netwerk in Noordrijn-Westfalen.

Het is de bedoeling dat de elf partijen met een op jongeren gericht radiostation komen. Antenne NRW en Radio NRW worden de hoofdaandeelhouders van de nieuwe zender.

Dit proces is al een grote stap in de richting van een zeer opmerkelijk resultaat”, zegt Tobias Schmid, directeur van de LFM. “Ik ken in ieder geval geen vergelijkbaar geval van dergelijk collectief constructief gedrag van alle partijen die betrokken zijn bij een aanbestedingsprocedure.

In augustus vorig jaar werd al bekend dat er in totaal 11 Partijen met 12 aanvragen toegelaten waren tot de verdeelprocedure voor het FM-kavel in West-Duitsland. Dit kavel telt 27 FM-frequenties, waaronder de 71 kW sterke 103.0 FM in Bielefeld, waarop in het verleden de Britse legerzender BFBS Radio 1 te horen was. Het complete netwerk heeft een potentieel bereik van 6,5 miljoen luisteraars. [RadioWereld.NL]