Zoek
Sluit dit zoekvak.

Barend van Deelen en Wijnand Speelman presenteren ochtend- en middagshow op NPO 3FM

3FM-deejays Barend van Deelen en Wijnand Speelman slaan de handen ineen. Vanaf maandag 17 juni presenteren zij gezamenlijk de ochtend- én de middagshow op 3FM. Dat doen zij door tijdens het EK voetbal in Duitsland met een camper achter Oranje aan te gaan.

Foto: NPO 3FM

Barend en Wijnand: Plankgas achter Oranje aan” is maandag tot en met donderdag ’s ochtends en ’s middags te horen, op vrijdag alleen tijdens de ochtenduren. Barend van Deelen en Wijnand Speelman brengen tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland de ochtend- en middagshow van 3FM samen.

Ze spreken tijdens het programma supporters, journalisten en (oud-)voetballers en brengen het laatste nieuws rondom het EK. De uitzending maken ze live vanaf diverse locaties in Duitsland. Zo zijn de deejays te horen vanaf de Reeperbahn in Hamburg, het hart van de Nederlandse Delegatie in Wolfsburg, naast het stadion in Berlijn.

Op zondag 16 juni trappen Barend en Wijnand de show af tussen 13.00 en 16.00 uur. “Barend en Wijnand: Plankgas achter Oranje aan” is daarna vanaf maandag 17 juni te horen zolang het Nederlands Elftal in het Europees Kampioenschap meespeelt. Maandag tot en met donderdag is dat tussen 06.00 en 09.00 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur. Op vrijdag is dat alleen in de ochtenduren, tussen 06.00 en 09.00 uur. Mochten ze eerder verliezen, dan stoppen de deejays ook.

Hereniging
Barend en Wijnand vormden in het verleden ook al enige jaren een duo op 3FM. In november 2016 werden ze door een herindeling van de zendtijd uit elkaar gehaald. Speelman werkte destijds namelijk al voor Kro-Ncrv, terwijl Van Deelen toen voor AvroTros werkte.

In december vorig jaar zaten beide heren, samen met Sophie Hijlkema, in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request. Toen bleek de chemie tussen barend en Wijnand duidelijk nog niet verdwenen te zijn, waardoor ze nu voor langere tijd aan elkaar gekoppeld worden.

Door Barend en Wijnand ook in de middag te programmeren, wordt ook deels het gat gevuld dat ontstaat door het zwangerschapsverlof van Nellie Benner, waarmee Barend normaal gesproken de middagshow presenteert. Zij is woensdag voor het laatst te horen en keert begin oktober weer terug. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *