Zoek
Sluit dit zoekvak.

Barend en Benner onderzoeken op 3FM of AI radio deejays kan vervangen

NPO 3FM gaat woensdag een innovatief experiment uitvoeren met Artificial Intelligence tijdens de middagshow ‘Barend en Benner‘ op NPO 3FM. Tijdens de radioshow (tussen 16:00 en 19:00 uur) zal ook een chatbot worden ingezet als radiomaker. De vraag die in het experiment centraal staat: is Artificial Intelligence al zo slim dat het radio deejays kan vervangen?

Foto: Wessel de Groot

Het experiment is bedoeld om te onderzoeken hoe AI kan bijdragen aan de toekomst van de radio. Door de chatbot te laten meedoen aan de radioshow, hopen deejay Barend van Deelen en actrice en presentatrice Nellie Benner van Powned te achterhalen of de technologie al zover is dat het de menselijke radiomaker kan vervangen.

Het experiment zal gebruik maken van chatbot ChatGPT van OpenAI, die in staat is om te communiceren in verschillende talen, waaronder Nederlands. Luisteraars van 3FM kunnen het experiment live volgen en hun mening geven via social media.

Het experiment met ChatGPT geeft ons de kans om te zien hoe ver de technologie al is en of het onze rol als dj’s kan vervangen. We zijn erg benieuwd naar de resultaten en we hopen dat onze luisteraars net zo nieuwsgierig zijn als wij“, aldus Barend van Deelen. [RadioWereld.NL]