Search
Close this search box.

Ruud de Wild over overstap naar PowNed: “Voelde me steeds minder thuis bij Kro-Ncrv”

Ruud de Wild verraste eind vorig jaar vriend en vijand door naar zes jaar over te stappen van Kro-Ncrv naar PowNed. In een interview met Veronica Superguide licht de NPO Radio 2-deejay zijn overstap toe. “Sinds het vernieuwingsplan voel ik me steeds minder thuis bij Kro-Ncrv.

Foto: video still stream

In augustus vorig jaar kreeg Kro-Ncrv een nieuwe identiteitgeworteld in de waarden geloof, hoop en liefde”, aldus de omroep destijds.

Kijk, ik vind het prima dat ‘de witte man’ zo ongeveer alles fout heeft gedaan, maar ik was wel de eerste radioman op popradio die er vrouwen bijhaalde op gelijk niveau”, aldus De Wild.

Wat ook mee heeft gespeeld is dat bij PowNed twee sleutelfiguren werken: Lucas Goes, voormalig directeur van Bnn en Florent Luyckx. “Een echte radioman”, vervolgt De Wild. “Ik denk dat PowNed nu goed bij me past.

Sinds vorige week heeft De Wild samen met zijn vriendin Olcay Gulsen een eigen docusoap. De eerste kijkcijfers waren echter niet al te best. Woensdag stemden gemiddeld slechts 586.000 kijkers af op het programma dat om 21.30 uur wordt uitgezonden op NPO1. [RadioWereld.NL]