Duitsland: Officiële start radio NRW1 uitgesteld tot 4 oktober

De officiële start van de nieuwe commerciële radiozender NRW1 in de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is met een maand verschoven. Oorspronkelijk zou het station donderdag (1 september) van start gaan, maar dit is nu uitgesteld tot dinsdag 4 oktober 6 uur.

Foto: video still Youtube

In maart vergunde de regionale mediaraad LFM een pakket met 27 FM-frequenties aan NRW Audio GmbH & Co. waaronder de 71 kW sterke 103.0 FM in Bielefeld, waarop in het verleden de Britse legerzender BFBS Radio 1 te horen was. Andere frequenties waren al sinds 2010 niet meer in gebruik. Het complete netwerk heeft een potentieel bereik van 6,5 miljoen luisteraars.

NRW Audio GmbH & Co is een samenwerking tussen 11 partijen waaronder Radio NRW, die het mantelprogramma voor de 40 lokale commerciële stations in Noordrijn-Westfalen verzorgd, en Antenne Bayern.

Op 1 augustus startte NRW1 met testuitzendingen met non-stop muziek. De afgelopen weken zijn vrijwel alle FM-zenders aangezet. Afgelopen woensdag volgde ook de sterke 103.0 FM. NRW1 gaat zich richten op de doelgroep 20-39 jaar. [RadioWereld.NL]