Search
Close this search box.

NOS Nieuws van de Week breidt verder uit naar lokale en regionale tv

NOS Nieuws van de Week keert terug op de NPO. Daarnaast is het voortaan ook te zien op enkele lokale en regionale omroepen. Nieuw zijn de regionale omroepen RTV Drenthe en Omroep West en de lokale omroepen ZO!34 (Emmen), Omroep Tilburg, Den Haag FM, Bollenstreek Omroep en Omroep Venlo die het NOS Nieuws van de Week in hun programmering opnemen.

Het NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg. Hierin komen elk week drie nieuwsonderwerpen aan bod zoals de energietoeslag, drukte bij huisartsen of minder vliegtuigen vanaf Schiphol.

Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt rekening gehouden met woordkeuze, tempo en het gebruik van beeld. Daarnaast blijft het journaal wekelijks vanaf 7 september elke woensdag om 17:00 te zien op YouTube. [RadioWereld.NL]