Giselle van Cann nieuwe hoofdredacteur NOS Nieuws

Giselle van Cann wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Nieuws. Ze volgt per 1 september Marcel Gelauff op die onlangs zijn vertrek aankondigde. Van Cann is sinds 2011 plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws en medeverantwoordelijk voor radio, televisie en online, met speciale aandacht voor innovatie, diversiteit en talentontwikkeling.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Giselle van Cann begon haar loopbaan in 1992 als financieel journalist bij Het Financieele Dagblad. In 1998 werd ze politiek verslaggever in Den Haag voor de krant en in 2004 adjunct-hoofdredacteur. In 2008 maakte Van Cann de overstap naar de NOS.

Het is een eer om hoofdredacteur te mogen zijn van NOS Nieuws”, aldus Van Cann. “Tegelijkertijd voel ik het als een opdracht om er als nieuwsorganisatie voor iedereen te zijn en onze publieke journalistieke rol waar te maken. Ik kan daarbij voortbouwen op de krachtige redactie die Marcel achterlaat en kijk samen met adjunct-hoofdredacteuren Bart Leferink en Wilma Haan met vertrouwen naar de toekomst.” [RadioWereld.NL]