Zo informeren de radiostations hun luisteraars na de wissel op FM (audio)

Ook na de stoelendans op FM informeren diverse radiostations hun luisteraars nog over hoe zij kunnen luisteren. Dat gebeurt net als voor de wissel veelal via promo’s en pre-uuropeners.

Foto: Pixabay

Afgelopen vrijdag werden de nieuwe landelijke commerciële FM-vergunningen van kracht. Hierdoor zijn Radio 10, Radio Veronica en Slam op andere FM-frequenties te ontvangen. Sublime is geheel van FM-verdwenen, terwijl Joe er nieuw bij is gekomen. De veranderingen op FM zijn het gevolg van de veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties begin juli.

Op Radio 10 is bijvoorbeeld op de halve uren een promo te horen waarin gemeld wordt dat het station op nieuwe FM-frequenties te horen is en wordt voor alle luistermogelijkheden naar de website verwezen.

Radio Veronica zond afgelopen vrijdag een speciale pre-uuropener uit.

Daarnaast is ook de uursluiter aangepast.

En omdat Radio Veronica nu op de oude frequenties van Slam uitzendt, en beide stations van Mediahuis zijn, zijn op Veronica ook promo’s voor Slam te horen.

Slam is nu landelijk op DAB+ en in de Randstad op FM te ontvangen. Ook dit wordt middels promo’s duidelijk gemaakt. Daarnaast organiseert het radiostation, om de veranderingen kracht bij te zetten, deze week de Slam Feestweek.

Sublime tenslotte is alleen nog digitaal te beluisteren. Als gevolg hiervan heeft het station al gesneden in de programmering. Op de zender zelf worden luisteraars middels promo’s nog gewezen op de luistermogelijkheden.

Dit is er veranderd er op FM:
LCO2) onder andere 103.0/103.2 FM: Radio 10 (was Radio Veronica)
LCO5) onder andere 91.1/95.2 FM: Radio Veronica (was Slam)
LCO7) onder andere 103.8/104.1 FM, Joe (was Radio 10)
LCO8) onder andere 90.5/90.7 FM: Radio4All (vanaf november, was Sublime)
B05) onder andere 95.7 en 95.9 FM Randstand: Slam (was Joe 70s & 80s)

Dit is hetzelfde geblevenop FM:
LCO1) 101 FM: Sky Radio
LCO3) 100.4 FM en 100.7 FM: Qmusic
LCO4) onder andere 91.3/100.1 FM: BNR Nieuwsradio
LCO6) 102 FM: Radio 538
LCO9) onder andere 104.4/104.6 FM: 100% NL

Een compleet overzicht van de indeling van de landelijke commerciële stations is hier te vinden. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Heeft niet zo veel zin om op de nieuwe frequentie de nieuwe frequentie door te geven. Dat had je eind vorige maand moeten doen. Alsof je een bedrijf verhuist en op het nieuwe pand een bord zet met “wij zijn verhuisd”…..