Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo informeren de radiostations hun luisteraars over de veranderingen op FM (audio)

De landelijke commerciële radiostations die vrijdag niet meer op hun huidige frequenties te horen zijn, zijn volop bezig met het informeren van hun luisteraars. Op de zender zelf gebeurt dat veelal via promo’s en pre-uuropeners.

Foto: Pixabay

Op Slam zijn al weken promo’s te horen waarin luisteraars worden gewezen op de wijzigingen. Slam verliest zijn landelijke FM-frequenties en verhuist naar een regionaal FM-pakket in de Randstad. Daarnaast blijft het station landelijk op DAB+ en digitale kabel. In verschillende promo’s worden luisteraars op de hoogte gebracht van de manieren waarop het station te horen blijft.

Omdat Radio Veronica vanaf vrijdag op de huidige frequenties van Slam te horen is en omdat dit station eveneens eigendom is van Mediahuis, zijn op Slam nu ook spotjes te horen waarin verteld wordt dat Veronica ‘met het allerbeste van zes decennia popmuziek’ de frequenties overneemt.

Op Radio Veronica zelf werden luisteraars vorige week in de promo over de Housewarming Hitlijst gewezen op de veranderingen en hoe ze hun nieuwe frequentie kunnen vinden. Sinds afgelopen zondag is er de pre-uuropener ‘We Move Music’over de wijzigingen.

Radio 10 zond de afgelopen week al enkele keren per dag een promo uit over de frequentiewissel. Het station is vanaf vrijdag op de huidige frequenties van Radio Veronica te horen. Sinds afgelopen weekend is een pre-uuropener te horen met de boodschap.

Ook Sublime informeert de luisteraars over de veranderingen. Dat gebeurt voornamelijk in de gepresenteerde programma’s. Daarnaast wordt er in de uuropener afgeteld hoeveel dagen de luisteraars nog hebben om digitaal te gaan.

De veranderingen op FM zijn het gevolg van de veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties begin juli. Naast dat Slam landelijk van FM verdwijnt en Sublime geheel van FM verdwijnt, komen er ook twee nieuwe stations: Financial News Radio en een tweede station van DPG Media. Dit wordt waarschijnlijk Joe.

Een overzicht van de landelijke commerciële FM-frequenties is hier te vinden. [RadioWereld.NL]

Dit verandert er op FM:
LCO2) onder andere 103.0/103.2 FM: Radio 10 (nu nog Radio Veronica)
LCO5) onder andere 91.1/95.2 FM: Radio Veronica (nu nog Slam)
LCO7) onder andere 103.8/104.1 FM, nieuwe zender DPG, waarschijnlijk Joe (nu nog Radio 10)
LCO8) onder andere 90.5/90.7 FM: Financial News Radio (nu nog Sublime)
B05) onder andere 95.7 en 95.9 FM Randstand: Slam (nu nog Joe 70s & 80s)

Dit blijft hetzelfde op FM:
LCO1) 101 FM: Sky Radio
LCO3) 100.4 FM en 100.7 FM: Qmusic
LCO4) onder andere 91.3/100.1 FM: BNR Nieuwsradio
LCO6) 102 FM: Radio 538
LCO9) onder andere 104.4/104.6 FM: 100% NL

2 reacties

  1. En hoe zit het met DAB+ zal wel fijn zijn als de redactie dat ook eens vermelden ???