Search
Close this search box.

Dit zijn de veranderingen op FM en DAB+ in Noord-Nederland

In de ether van Noord-Nederland is donderdag weer het nodige veranderd. Zo heeft Hitzzz twee FM-frequenties overgedaan aan Gigant FM, heeft Simone FM weer een frequentie afgestaan aan Hitzzz en is er ook nog uitbreiding op DAB+. RadioWereld.NL zet alles op een rijtje.

Foto: Pixabay

Gigant FM is, zoals eerder aangekondigd, sinds donderdag te ontvangen op de FM-frequenties 97.3 FM in het Drentse Coevorden en 89.8 FM in het Groningse Winschoten. Deze frequenties werden de afgelopen maanden gebruikt door Hitzzz, een station met veel piratenhits.

Door de frequentiewissel raakt Hitzzz na al een paar maanden haar FM-dekking in zuidoost-Drenthe kwijt. In het oosten van Groningen behoudt Hitzzz echter wel FM-dekking. Hier neemt het opnieuw de frequentie 93.0 FM over van zusterstation Simone FM.

DAB+
Op DAB+ is Hitzzz sinds kort ook te ontvangen in Friesland op kanaal 5A. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met LOA Ameland. Daarnaast is Gigant FM donderdagavond toegevoegd op het netwerken voor Groningen en Drenthe op kanaal 7C. [RadioWereld.NL]