Gigant FM neemt 2 FM-frequenties over van Hitzzz

Radiozender Hitzzz verdwijnt na ruim vier maanden alweer van de nieuwe FM-frequenties in Coevorden (97.3 FM) en Winschoten (89.8 FM). Vanaf donderdag 1 december is Gigant FM te ontvangen op deze twee frequenties. Ook breidt Gigant FM de dekking op DAB+ uit naar heel Groningen en Drenthe.

Gigant FM bestaat al ruim 16 jaar en was tot nu toe voornamelijk te beluisteren via de (digitale) zenderpakketten van o.a. Ziggo, Kabel Noord, T-Mobile en KPN. Ook zendt het station met uitsluitend Nederlandstalige volksmuziek uit via een lokaal DAB+-net in Zuidoost-Drenthe.

Nu gaat Gigant FM een samenwerking aan met Radio Simone BV, het moederbedrijf achter Hitzzz en Simone FM. Hierdoor kan Gigant gebruik maken van twee FM-frequenties van Hitzzz en restcapaciteit van Hitzzz en Simone op het regionale DAB+-netwerk voor Groningen en Drenthe (7C). Alle verkoopactiviteiten en marketing voor Gigant worden in de toekomst verzorgd door Radio Simone BV.

Regels?
Dat Gigant uitgerekend op de nieuwe FM-frequenties in Coevorden en Winschoten is niet geheel toevallig. Radio Simone kocht deze frequenties juni tijdens een veiling van 10 lokale commerciële FM-frequenties.

Maar het gebruiken van de twee FM-frequenties voor Hitzzz was echter omstreden en werd met argusogen bekeken door andere partijen die interesse hadden in deze kavels. Volgens de vergunning is het namelijk niet toegestaan om deze frequenties in te zetten voor een radioprogramma dat al gebruik maakt van andere regionale FM-frequenties. Hitzzz was toen al via enkele FM-frequenties van Simone FM te ontvangen.

Maar volgens Simone-eigenaar Bert Vos was dit gewoon toegestaan, omdat Hitzzz nog niet zou bestaan toen hij zich inschreef voor de frequenties. Nu lijkt het bedrijf toch eieren voor haar geld te hebben gekozen en de twee FM-frequenties alsnog in te gaan zetten voor een station dat nog niet op FM te ontvangen is. [RadioWereld.NL]