Hitzzz nu ook op FM in de regio Coevorden

Radiozender Hitzzz is nu ook in de regio Coevorden op FM te ontvangen. Sinds vrijdagavond zendt het station met veel piratenmuziek uit in Zuidoost-Drenthe op 97.3 FM. Het station is in Groningen en Drenthe nu via vier FM-frequenties te ontvangen.

De nieuwe frequentie in Coevorden werd vorige maand gekocht tijdens een veiling voor een bedrag van 13.100 euro. Ook werd een frequentie (89.8 FM) in Winschoten gekocht, die sinds donderdag in de lucht is. Op de oude frequentie in Winschoten (93.0 FM) is nu weer zusterstation Simone FM te horen.

Hitzzz werd in mei gelanceerd op enkele frequenties van Simone FM. Het station is het nieuwe thuisadres van Wim Drent.

Diverse piraten in Zuidoost-Drenthe zijn niet blij met de komst van Hitzzz. De frequentie 97.3 FM was namelijk een geliefde ‘vrije’ frequentie om te gebruiken in deze regio.

Regels?
Het is opmerkelijk dat Hitzzz wordt uitgezonden op de nieuwe frequenties. In de vergunning van deze frequenties staat immers dat op deze frequenties alleen een programma mag worden uitgezonden “dat niet reeds wordt uitgezonden door middel van de vergunningen voor niet-landelijke commerciële radio-omroep met de kavelnummers B01 tot en met B38” of “dat niet een deel van de herkenbare naam van een programmakanaal bevat“ dat al via kavels B01 tot en met B38 wordt verspreid.

Hitzzz zendt echter ook uit via de frequentie 92.9 FM in Groningen, dat tot kavel B14 behoort. [RadioWereld.NL]