Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hans Schiffers: “Eigenlijk is het wel fijn dat Radio 5 geen FM-frequentie krijgt”

Volgens Hans Schiffers is het wel fijn dat NPO Radio 5 geen FM-frequentie krijgt, ondanks dat dit de wens is van veel luisteraars. Dit zegt de deejay in de podcast ‘Dit Was De Radio’. “Op het moment dat je een FM-frequentie krijgt, wat een logische zet zou kunnen zijn, dan wordt de zender anders. Dan wordt het meer een businessmodel.

Foto: video still Instagram

Volgens Schiffers zorgt het ontbreken van een FM-frequentie er juist voor Radio 5 nu klinkt zoals het klinkt. “Nu zijn we allemaal ontzettend leuk en lief voor elkaar, wat er is nauwelijks concurrentie. Iedereen heeft zijn eigen ding. En het werkt daarom heel goed. De luisteraar voelt zich aangesproken, het is de zender van de loyale luisteraar die met radio is opgegroeid.

De NPO Radio 5-deejay vindt de steeds verder stijgende luistercijfers dan ook niet interessant. “Want het gaat erom dat je een goede zender bouwt en dat er mensen zijn die allemaal met hun eigen deejayschool hun eigen ding kunnen doen.

Dat zorgt voor behoorlijk contrast en verschillen op de zender, aldus de presentator van de Arbeidsvitaminen. “Natuurlijk is de overgang van Felix (Meurders, red.) naar Angela (Groothuizen, red.) nog best groot. En Jan Rietman die ’s ochtends begint is ook een heel andere stijl, maar dat maakt juist die zender zo leuk. En het is radio zoals radio ooit was.” [RadioWereld.NL]

 

Eén reactie

  1. Nou dus de oudere jongeren moeten opdraaien voor hun hobbyzendertje waar de luistercijfers elke maand zakken omdat FM slecht voor Radio 5 zal zijn.
    De puinhoop op Radio 5 wordt steeds groter en is een afvalput aan het worden wat moeten we met Angelo Groothuizen , Jan Rietman , Dekker en Meurders en Smits niet te vergeten niemand zit erop te wachten behalve hun zelf.
    Gelukkig is Dab+ een zegen nu er steeds meer goede oude muziekzenders zijn te vinden. Van mij mogen ze dat arrogante Radio 5 gelijk met 3 FM opdoeken dat betaald wordt met ons opgedrongen belastinggeld.