Zoek
Sluit dit zoekvak.

De week van de Arbeidsvitaminen op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat tot en met vrijdag (31 mei) in het teken van De Week van de Arbeidsvitaminen. Elke dag zijn van 6uur tot 23 uur verzoekjes van onder anderen families, vrienden en collega’s te horen.

Foto: video still Instagram

Hans Schiffers presenteert het hele jaar door Arbeidsvitaminen; elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur. Tijdens ‘De Week van de Arbeidsvitaminen’ haken ook andere NPO Radio 5-deejays aan is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat doorlopend Arbeidsvitaminen te horen.

In elk radioprogramma van ’s werelds langstlopende landelijke radioshow Arbeidsvitaminen (78 jaar) wordt het spel ‘De Lopende Band’ gespeeld. Daarin zijn telkens drie typische Arbeidsvitaminenliedjes te horen en de luisteraars moeten raden om welke drie muziekfragmenten het gaat. Wie alle drie de fragmenten goed heeft wint prijzen, waaronder een DAB+-radio.

Eerste plaat ooit
De eerste plaat die werd gedraaid in het programma Arbeidsvitaminen, voor het eerst te horen op 19 februari 1946 was ‘Go Ahead’ van het Columbia Orchestra. Daarna volgden onder meer ‘De zesdaagse’ van Louis Davids en ‘Old Man River’ van Frank Sinatra. [RadioWereld.NL]