Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meerderheid Kamer wil vergunning NPO met maar 1 jaar verlengen

De vergunning van de NPO wordt waarschijnlijk maar met één jaar verlengd. Een meerderheid van de Tweede Kamer nam de motie van de VVD hierover aan. Hierdoor kan de NPO nog tot tenminste eind 2027 uitzenden.

De huidige vergunning van de NPO loopt eind 2026 af. Normaal gesproken wordt de vergunning telkens met vijf jaar verlengd. Maar vorige maand ontstond er discussie over de concessie van de NPO, toen demissionair staatssecretaris Fleur Gräper (Media, D66) voorstelde die met twee jaar te verlengen, tot eind 2028.

Maar de onderhandelende partijen PVV, VVD, NSC en BBB voelden daar niets voor, omdat ze sneller willen ingrijpen bij de NPO. Daarom diende de VVD een motie in om de vergunning met slechts een jaar te verlengen. De motie kreeg niet allen steun van de vier partijen, maar ook van JA21 en FVD.

Gräper waarschuwde eerder nog dat één jaar verlenging te kort is om het omroepbestel te kunnen aanpakken. [RadioWereld.NL]