Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 14: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was ook in week 14 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede gevolgd door Radio 10 op de derde plaats.

Foto: Pixabay

Doordat de 80s Top 1500 afgelopen is, ziet Radio 10 het marktaandeel weer dalen naar het oude niveau. Sky Radio stijgt tot boven de 9%, terwijl Radio Veronica door de tweede week van Het Basispakket opnieuw een kleine winst noteert.

Opvallend is ook dat het weekbereik van NPO Radio 2 opeens flink is gegroeid, waardoor het station de meeste luisteraars heeft. Radio 538 passeert voor het eerst sinds de nieuwe meetmethode de grens van 3 miljoen luisteraars.

MediaCell
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]