Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 15: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was ook in week 15 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede gevolgd door Radio 10 op de derde plaats.

Foto: Pixabay

Qmusic zag in week 15 het marktaandeel weer flink stijgen. Sky Radio zag vorige week het marktaandeel verder stijgen door de Sky Top 1000, terwijl NPO Radio 2 na de flinke stijging van het weekbereik in week 14 opeens weer 900.000 luisteraars verliest. Grand Prix Radio had te weinig waarnemingen om cijfers te kunnen genereren. ClassicNL wordt momenteel niet meer gemeten.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]