Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reclame voor online gokken op radio en tv per 1 juli verboden

Vanaf 1 juli is het definitief verboden om ongerichte reclame te maken voor online gokken op radio, tv en op straat. Minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming voert hiermee een wet in om gokverslaving onder jongvolwassenen en kwetsbare mensen tegen te gaan.

Foto: Mr Pixabay

Ook sponsoring voor online kansspelen is straks niet meer toegestaan, bijvoorbeeld in tv-programma’s of bij sportclubs. Er komt een overgangstermijn zodat sportverenigingen andere sponsors kunnen zoeken. Vanaf 1 juli 2024 mag er geen sponsoring meer plaatsvinden in tv-programma’s en evenementen.

De reclame via internet blijft toegestaan, maar onder strenge voorwaarden. Sinds oktober 2021 is online gokken legaal in Nederland en direct werd er veel reclame gemaakt voor de gokbedrijven. Bekende namen, zoals oud-voetballers Andy van der Meijde en Wesley Sneijder, werden daarvoor tot juni 2022 ingezet. Maar toen werd reclame maken voor gokbedrijven verboden. En nu is er dus een wet die het helemaal aan banden gaat leggen.

SP-Kamerlid Michiel van Nispen, die zich hard maakte voor het verbod, is teleurgesteld dat de minister vasthoudt aan de overgangsperiode voor sportsponsoring. [RadioWereld.NL]