Vibe Radio neemt FM-frequentie van Ujala Radio in Amsterdam over

De Hindoestaanse zender Ujala Radio stopt komende week met uitzenden op FM. Vanaf woensdag (16 november) is in de regio Amsterdam op 93.3 FM Vibe Radio te horen. Ujala blijft wel uitzenden op DAB+.

Ujala Radio is sinds 2003 te ontvangen op kavel B04 in Amsterdam. Het station brengt veel Bollywood muziek en informatie voor de Hindoestaanse gemeenschap. Sinds enkele jaren laat Ujala het programma op één van de twee FM-frequenties, de 90.1 FM, verzorgen door 247Spice. Nu heeft het station besloten om ook de tweede frequentie op te geven.

Vibe Radio is daarom vanaf woensdag op 93.3 FM te ontvangen in Amsterdam. Daarmee verwerft het station haar eerste FM-frequentie. Vibe Radio richt zich met hoofdzakelijk ‘Dutch Urban’ op de doelgroep 10-35 jaar. Op de playlist staan artiesten als Antoon, Flemming, Snelle, Tabitha, Suzan & Freek, Metejoor en Lil Kleine. Het station is sinds vorige maand al op DAB+ te ontvangen in Friesland en Overijssel. Vanaf woensdag is Vibe ook te ontvangen via het netwerk van MTVNL op kanaal 7D.

Ujala Radio verdwijnt overigens niet geheel uit de ether. Het station blijft in Noord-Holland en Flevoland te ontvangen op DAB+ op kanaal 8B. Vanaf komende week komen hier ook Zuid-Holland en Zeeland (kanaal 5B) bij. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Het valt mij op dat er steeds meer zenders bijkomen die zich richten op (zeer) jonge doelgroepen.
    Daar zit inmiddels zóveel concurrentie terwijl voor de oudere luisteraars het aanbod steeds kariger wordt.
    Ik ben al op het punt beland dat ik FM en DAB+ de rug toekeer en me, wat muziek betreft, ga beperken tot internetradio waar je gelukkig nog wél de keuze hebt om te vinden wat je als oudere graag horen wil!

Reacties zijn gesloten.