Nieuw in de Amsterdamse ether: 247Spice

Amsterdam heeft er sinds vrijdag een nieuwe radiozender bij in de ether. Op 90.1 FM is nu 247Spice te horen, een urban georiënteerde hitzender. Momenteel is er uitsluitend non-stop muziek te horen zonder reclame of nieuws.

Nieuw in de Amsterdamse ether: 247Spice Onder het mom van “Extremely Hot Hits” draait 247Spice artiesten als Beyoncé, Sean Paul, Ed Sheeran, Twenty One Pilots, The Script, Becky G, Mabel, Daddy Yankee, Luis Fonsi, Fifth Harmony, Sam Smith, Liam Payne, Taylor Swift, Lil’ Kleine, Jonna Fraser en Justin Bieber.

Opvallend is dat via de ether andere muziek te horen is dan via de webstream.

Achter het project 247Spice gaat onder andere Koen van Tijn schuil. Hij was in het verleden meerdere keren betrokken bij Wild FM Hitradio. Ook werkte hij begin jaren ’90 voor Radio 538.

Om gebruik te kunnen maken van de frequentie 90.1 FM heeft 247Spice een productieovereenkomst gesloten met MultiCultural Events & New Dutch Media B.V., het bedrijf achter Ujala Radio. Dit station blijft uitzenden via 93.3 FM, de andere frequentie die tot kavel B04 behoort, alsmede op DAB+.

Wat de exacte plannen van 247Spice zijn, zijn nog niet bekend. Wel moet het station nu een voor 30% gericht programma op Amsterdam brengen.

Het is niet de eerste keer dat Ujala de frequentie 90.1 FM door een externe partij laat invullen. Eerder zond Radio Royaal / Radio 8FM Randstad al enige tijd uit via deze frequentie. Dit leverde beide partijen destijds nog een flinke boete op van het Commissariaat voor de Media, omdat de regels overtreden werden. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL