‘Black’ van Pearl Jam opnieuw verkozen tot nummer 1 in Radio Veronica Top 1000 Allertijden

Voor de tweede keer op rij is ‘Black’ van Pearl Jam verkozen tot de absolute nummer 1 in de ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden’. Het nummer van de Amerikaanse rockband laat hiermee Pink Floyd met ‘Comfortably Numb’ (2) en ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen (3) achter zich in de lijst.

Foto: Veronica

Queen levert dit jaar 27 nummers en mag zich hiermee met recht hofleverancier van de lijst noemen. Opvallende stijgers in de lijst zijn de Nederlandse band Doe Maar en de Amerikaanse zanger Bruce Springsteen. Beiden noteren drie nummers meer in de lijst ten opzichte van vorig jaar.

De ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden’ is vanaf nu tot en met vrijdag 18 november te horen op Radio Veronica, met een herhaling van de 100 bovenste noteringen op zondag 20 november. Ter ere van de lijst opent de zender van maandag 14 november tot en met zondag 20 november een pop-up platenzaak en fototentoonstelling op Utrecht Centraal.

Hofleveranciers
Na vorig jaar nummer 4 als hoogste notering, heeft Queen met ‘Bohemian Rhapsody’ dit jaar toch weer de top 3 aangetikt. Geen nummer 1, maar met maar liefst 27 noteringen wel hofleverancier. Ook Bruce Springsteen (19 noteringen), The Beatles (17 noteringen), Golden Earring (16 noteringen) en The Rolling Stones (15 noteringen) hebben een groot aandeel in de lijst.

Doe Maar
Doe Maar, de band van de dit jaar overleden zanger Henny Vrienten, is een eervolle vermelding waard volgens Veronica: de groep noteert dit jaar 5 nummers in de Top 1000 Allertijden, met ‘Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)’ als hoogst genoteerd op nummer 268.

Pop-up platenzaak en fototentoonstelling
Om de ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden’ nog meer tot leven te brengen, opent Radio Veronica op maandag 14 november om 14.00 uur een pop-up platenzaak in de stationshal van Utrecht Centraal. De platenzaak wordt geëxploiteerd door de iconische platenwinkel Concerto en biedt ruimte voor de muziekliefhebber om een duik te nemen in de muziek uit de ‘Top 1000 Allertijden’, platen te luisteren en te kopen, neer te ploffen op de bank en een goede kop koffie te drinken.

Op nog geen 50 meter van de platenzaak is een fototentoonstelling te vinden. Deze tentoonstelling laat ruim 50 foto’s zien van liveoptredens van genoteerde artiesten, geschoten door Nederlandse popfotografen. De platenzaak en fototentoonstelling zijn te bezoeken van maandag 14 november 14.00 uur tot zondag 20 november 14.00 uur.

Top 1000 Allertijden
Radio Veronica is de grondlegger van de Nederlandse toplijsten. De ‘Top 100 Aller Tijden’ uit 1968 was namelijk de allereerste hitlijst op de Nederlandse radio waarna diverse varianten volgden. De ‘Top 100′ ontsprong uit de ‘Scholieren Top 10’, een vast onderdeel van het programma van Lex Harding, waarvoor scholieren lijsten met hun tien favoriete nummers opstuurden. Harding besloot de ingezonden lijsten bij elkaar op te tellen en van de honderd meest genoemde nummers een ‘Top 100 Aller Tijden’ te maken. Tussen 1968 en 2003 is er 32 keer een ‘Top 100 Aller Tijden’ uitgezonden. In 2003 werd de lijst uitgebreid van honderd naar duizend nummers.

De volledige ‘Radio Veronica Top 1000 Allertijden’ is terug te vinden op radioveronica.nl. De ‘Top 1000 Allertijden’ is tot en met 18 november elke dag van 06.00 tot 19.00 uur te horen op Radio Veronica. Van 19.00 tot 06.00 uur wordt dagelijks live de uitgezonden lijst herhaald en op zondag 20 november wordt de top 100 herhaald. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. De Radio Veronica Top 1000 Allertijden zou eigenlijk tegelijk uitgezonden moeten worden met de Top 2000 van NPO Radio 2. In mijn herinnering gebeurde dat in het jaar 2003 nog. En in 2005 konden mensen nog via SMS tot aan het einde de lijst invloed uitoefenen op de top 3.

Reacties zijn gesloten.