Dit is de gepresenteerde vrijdagprogrammering van Vintage Veronica

Het digitale themakanaal Vintage Veronica heeft onlangs de vrijdagprogrammering flink uitgebreid. Sinds kort zijn ook Rob Stenders, Martijn Richters en Francis Dix te horen op het kanaal dat uitsluitend via DAB+ en internet te ontvangen is.

Foto: RadioWereld.NL

Vintage Veronica werd eind april gelanceerd als kanaal waarop de rijke muziekhistorie van Veronica uit de late 60’s en de jaren ’70 en ’80” te horen is. Ook werd toegezegd dat regelmatig “Veronicanen uit alle generaties te horen zijn op de digitale zender.

In augustus werd hiervoor al de eerste stap gezet met een speciale veteranenuitzending. Daaruit voort kwamen de programma’s van Tineke de Nooij, die op zaterdag- en zondagavond zowel op Vintage Veronica als het hoofdkanaal worden uitgezonden. Maar ook Leo van der Goot en Ad Bouwman debuteerden de afgelopen weken op vrijdagmiddag.

Voortaan beginnen de gepresenteerde programma’s op Vintage Veronica op vrijdag om 15 uur met Martijn Richters. Daarna volgt tussen 16 en 19 uur de PUP 40. “Platen van toen beoordeeld met de oren van nu”, aldus de vormgeving. Het komt erop neer dat deejays Henk Peeters, Jeroen Drogt en Rob Stenders een selectie maken met nieuwe binnenkomers in de Nederlandse, Amerikaanse en Engelse hitlijsten gedurende één of twee maanden uit de periode van 1965 tot en met 1989. Daaruit maken zij elk hun eigen lijst, die daarna wordt samengevoegd tot een totaallijst.

Peeters en Drogt presenteren de eerste twee uur, terwijl Stenders de finale voor zijn rekening neemt na 18 uur.

Leo van der Goot is tussen 19 en 20 uur te horen, waarna Ad Bouwman het station twee uur lang overneemt. De vrijdagavond wordt afgesloten tussen 23 uur en middernacht met Stenders 60s & 70s Standards. [RadioWereld.NL]

4 reacties

  1. Waarom geen 24 uur per dag presentatie met oude Radio Veronica medewerkers er zijn er nog genoeg in leven over een paar jaar kan het niet meer.
    Op zaterdagmiddag kun je bijvoorbeeld een oude Top 40 doorprikken van 192 Radio er zijn toch mogelijkheden genoeg om eindelijk eens een zender voor ouderen jongeren te maken ?

Reacties zijn gesloten.