Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wallonië: Radio Contact Max krijgt laatste vrije plek op landelijke DAB+

Radio Contact, de populairste radiozender in het Franstalige gedeelte van België, krijgt er een digitaal zusje bij: Radio Contact Max. Afgelopen week kreeg eigenaar RTL van mediaregulator CSA de laatste vrije plek op de landelijke DAB+-netwerken toegewezen.

Begin dit jaar startte de CSA de verdeelprocedure voor de laatste restcapaciteit op DAB+ in Wallonië. Het gaat hierbij om capaciteit op het tweede netwerk (Bruxelles 2/6D, Hainaut 2/6A, Liege 2/6B en Namur & Luxembourg 2/6C). Deze capaciteit bleef bij de laatste herverdeling van FM-frequenties en DAB+ onverdeeld. Op dit netwerk zenden momenteel 10 radiostations uit, waaronder Nostalgie+, NRJ+, Musiq3, LN Radio, Fun Radio en Tipic.

Voor deze capaciteit, met ruimte voor een radiostation in 96 kbps, kwamen vijf aanvragen beginnen. Uiteindelijk bleven er na de eerste beoordeling twee kandidaten over: Radio Contact Max van RTL en Radio Maria. Uiteindelijk werden de plannen van Radio Contact Max beter beoordeeld, waarna de CSA besloot om RTL de vergunning toe te wijzen.

Waar Radio Contact zich met een hitformat richt op de jongere luisteraar, gaat Radio Contact Max zich juist richten op de doelgroep die Contact ontgroeid is. Grofweg wordt dit de doelgroep 35+. Inhoudelijk is er verder nog niets bekendgemaakt. Ook de startdatum is nog niet bekend.

RTL lijkt met Contact Max de strategie van concurrent NRJ te volgen. In maart vorig jaar startte de zwarte panter op DAB+ met NRJ+, een zender met overwegend muziek uit de 90’s en 00’s. NRJ+ richt op de luisteraar die zich te oud voelt voor NRJ zelf, maar te jong voor Nostalgie. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *