Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitrol nieuwe bovenregionale DAB+-netten afgerond

Met het aanzetten van de laatste zendinstallaties heeft Broadcast Partners vorige week de uitrol van de nieuwe bovenregionale DAB+-netten afgerond. Onder meer in Gelderland, Noord-Holland en Drenthe werd hiermee de ontvangst verder verbeterd.

Eind juli startte Broadcast Partners met de uitrol van de nieuwe DAB+-netten. Dat was noodzakelijk, omdat op 1 september de nieuwe indeling doorgevoerd moest worden, waarbij het aantal allotments werd uitgebreid van vijf naar zeven en bovendien beter aansloot met de provinciegrenzen.

De indeling is grofweg als volgt: Friesland (5A), Groningen en Drenthe (7C-N), Noord-Holland en Flevoland (8B), Overijssel (6A), Gelderland en Utrecht (12B), Zuid-Holland en Zeeland (5B) en Noord-Brabant en Limburg (7C-Z).

Met de ingebruikname van nieuwe zendinstallaties in Stadskanaal en Hoogersmilde voor het netwerk Groningen en Drenthe werd begin november de uitrol al grotendeels afgerond.

In Tjerkgaast was in oktober al een zender aangezet voor het netwerk Friesland, maar nog wel met een tijdelijke configuratie. De afgelopen weken heeft Broadcast Partners bovenop de betonnen zendtoren een nieuwe stalen mast geplaats, waarin nu de antennes voor DAB+ gemonteerd zijn.

Afgelopen week zijn bovendien zenders aangezet in Wormer (netwerk Noord-Holland en Flevoland), Meppel (netwerk Groningen en Drenthe), Zwolle en Nijmegen (beiden Gelderland en Utrecht) en Biervliet (netwerk Zuid-Holland en Zeeland), waarmee de uitrol nu voltooid is. [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Sinds ze zogenaamd aan het verbeteren zijn geweest ontvang ik steeds minder wat een puinhoop.
    Omroep Gelderland,Veronica zenders ,Radio10 zenders enz. ( omgeving Arnhem) zijn bij regen helemaal niet meer te ontvangen nieuwe scan helpt ook niks.
    Als dat de toekomst van dab+ is kan het voor mij de kliko in.