NPO 2 geeft Jan Slagter een kijkje achter de schermen op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is al bijna veertig jaar een museum, een museum dat ooit iemands huis was. In 1977 vertrokken de laatste bewoners; prinses Margriet en haar gezin. Om de collectie en het paleis in een goede staat te houden, was een grote verbouwing nodig van ruim 120 miljoen euro. Na een vier jaar durende verbouwing bezoekt Jan Slagter het vernieuwde paleis.

Foto: Sarphati Media Producties

Conservator Johan de Haan laat Jan Slagter ook Kasteel Het Oude Loo zien, waar momenteel Oekraïense vluchtelingen onderdak hebben gevonden. Ook verwonderen ze zich over de zitkamer uit 1952 van Prins Bernhard, die in oude staat is teruggebracht en waar zelfs de luciferdoosjes nog in de asbakken liggen.

Ze beklimmen de treden van de staatsietrap – die voorheen verboden toegang was voor het publiek, maar waar tegenwoordig bezoekers op mogen lopen – en staan oog in oog met een gigantische muurschildering van 450 vierkante meter. Onder het voorplein is een ondergrondse ruimte gemaakt die plaats biedt voor tentoonstellingen. Jan mag alvast de bouwplaats op om een kijkje te nemen. De ondergrondse uitbreiding is klaar in 2023 en gaat dan voor het eerst open voor publiek.

Max op Paleis Het Loo‘ is te zien op vrijdag 6 januari om 22.10 uur bij Omroep Max op NPO 2. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Kan die man niet met pensioen of achter een decoder hij denkt dat hij alles kan en dat kijkers op hem zitten te wachten ?

Reacties zijn gesloten.