Search
Close this search box.

Omroep Max krijgt kijkje achter de deuren van Paleis Noordeinde

Jan Slagter mocht voor een speciaal tv-programma een dagje bij Paleis Noordeinde in Den Haag naar binnen. Het hele jaar wordt het paleis gebruikt als kantoor en ontvangstpaleis. Toch mocht de directeur van Omroep Max op deze dag ook het werkpaleis van Willem-Alexander en Máxima bekijken met de camera. ‘Achter de deuren van Paleis Noordeinde’ is te zien op 27 maart om 18.10 uur op NPO 1.

Foto: Jeroen van der Meyde/ Omroep Max

Op Paleis Noordeinde wordt dagelijks gewerkt; de Dienst van het Koninklijk Huis is er actief om de koning te ondersteunen in het uitoefenen van zijn beroep.

In de zomer lukt het vaak om Paleis Noordeinde en de naastgelegen stallen een aantal dagen open te stellen.

Hoe zien de verschillende ruimtes in het paleis eruit en welke functies hebben ze? Jan Slagter ontdekt dat het uiterlijk van Paleis Noordeinde aan behoorlijk wat veranderingen onderhevig is geweest. Wat kenmerkt dit paleis, welke historische gebeurtenissen hebben er plaatsgevonden en welke invloed heeft prinses Beatrix gehad op de functie en inrichting van het paleis?

Een ontmoeting met koning Willem-Alexander en koningin Máxima is ook onderdeel van het bezoekje. Ze werken beiden af en toe op Paleis Noordeinde en Jan Slagter treft ze ieder in hun eigen werkkamer. Ze praten onder andere over de activiteiten die plaatsvinden op Paleis Noordeinde en de inrichting van de werkkamers.

Foto: Jeroen van der Meyde/ Omroep Max