Jurgen van den Berg zondag op De Perstribune op NPO Radio 1

Radio 1-presentator Jurgen van den Berg zit zondag (2 januari) in het media- en sportprogramma De Perstribune van Omroep Max op NPO Radio 1. Van den Berg is de mediagast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur. Hij was de afgelopen zeven jaar de vaste presentator van het het ochtendprogramma ‘NOS Radio 1 Journaal’.

Onlangs maakte hij de overstap naar Omroep Max. Vanaf maandag is Van den Berg te horen in zijn nieuwe middagprogramma op NPO Radio 1: ‘Villa VdB’. In het tweede uur is oud-schaatser Thijsje Oenema te gast.

‘Villa VdB’ is elke maandag t/m donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1. Hierin kijkt de presentator verder dan de waan van de dag. Samen met Sophie Verhoeven brengt hij gelaagdheid aan de dagelijkse nieuwsstroom.

Jurgen van den Berg: “In Villa VdB wordt nadrukkelijk verder gekeken dan de waan van de dag. Middels omdenken, doordenken en terugdenken wordt een gelaagdheid aangebracht bij de dagelijkse nieuwsstroom.

Het programma beweegt mee met de samenleving: we vieren of tonen medeleven. Een lach en een traan zijn niet verboden. Ook is er ruimte voor consumentenzaken en actiejournalistiek. Oud nieuws wordt nieuw leven ingeblazen in de rubriek Tijd voor Toen. En in het kader van: wie luistert, weet meer is er: ‘Letterzetter’, een spel dat als rode draad door de uitzending loopt en waarmee nieuwskenners prijzen kunnen winnen.

Het nieuwe programma van Van den Berg is onderdeel van de nieuwe programmering waar NPO Radio 1 het nieuwe jaar mee gestart is. [RadioWereld.NL]