Bevestigd: Jurgen van den Berg krijgt middagshow op Radio 1

[Update] Omroep Max komt vanaf januari 2022 met een nieuw middagprogramma van maandag tot en met donderdag op NPO Radio 1. Het radioprogramma ‘Villa VdB’, dat tussen 14.00 uur en 15.30 uur wordt uitgezonden, wordt gepresenteerd door de nieuwe presentator Jurgen van den Berg, geflankeerd door Sophie Verhoeven.

Bevestigd: Jurgen van den Berg krijgt middagshow op Radio 1 Al enkele maanden gingen de geruchten dat Van den Berg de wekker vaarwel ging zeggen voor een programma in de middag op NPO Radio 1. Momenteel presenteert hij nog elke werkdag het ‘NOS Radio 1 Journaal’ in de ochtend.

Jurgen van den Berg: “Ik heb ongelooflijk veel zin om dit nieuwe radio-avontuur aan te gaan. Ik moest de afgelopen tijd vaak terugdenken aan de jaren 80 film Cocoon van regisseur Ron Howard.

Echt zo’n feelgoodfilm, waarbij een groep senioren een enorme energie-boost krijgt nadat ze ’s nachts stiekem baantjes zijn gaan trekken in een zwembad in de buurt.

Vergelijkbare energie heb ik gekregen uit de gesprekken met Max. En ik heb helemaal een goed gevoel omdat m’n huidige collega Sophie Verhoeven meeverhuist naar Villa VdB en voor- en achter de schermen een belangrijke rol gaat vervullen. Ze wordt daarmee straks de op één-na-belangrijkste vrouw in m’n leven.”
Foto: Omroep Max

 

Jan Slagter: “Met Jurgen hebben we een geweldige radiopresentator binnen gehaald. Iemand die vol op het nieuws zit, maar ook tussendoor voldoende luchtigheid biedt. Ik ben enorm trots dat we hem welkom mogen heten bij Max.

Met de nieuwe middagshow krijgt de ouderenomroep extra uren op NPO Radio 1. Naast Nachtzuster in de zaterdagnacht, Nieuwsweekend op zaterdagochtend en De Perstribune op zondagmiddag, is Omroep Max vanaf januari ook doordeweeks te horen op de landelijke publieke nieuwszender. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten