RTL-docu over Curaçao van Ewout Genemans valt verkeerd

RTL5 zond afgelopen maandag op primetime een documentaire uit over de ‘duistere kant van Curaçao’. In deze docu liep Ewout Genemans mee met de plaatselijke politie van het eiland Curaçao. Ewout was getuige van een wilde achtervolging over het eiland, een woningoverval en de aanhouding van een drugsdealer. Maar daar was de politie niet blij mee.

RTL-docu over Curaçao van Ewout Genemans valt verkeerd Maar hij zag nog meer, ook ziet hij hoe feestende Nederlandse jongeren makkelijk aan drugs kunnen komen op het eiland.

De armoede zorgt voor criminaliteit en vuurwapenbezit. De gevolgen daarvan ziet Ewout als hij Nederlandse slachtoffers van roofoverval spreekt.

Politie niet blij
Nu heeft de politie van het eiland laten weten dat ze “met teleurstelling en afkeuring” hebben gekeken naar de documentaire van presentator en televisieproducent Ewout Genemans bij RTL over “de duistere kant van Curaçao” waarin veel beelden van politieacties te zien waren.

Juridische stappen
De Curaçaose politie denkt dat de docu is gemaakt onder andere voorwendselen. De televisieproducent zou hebben beloofd om de documentaire voor uitzending ook nog aan de politie te laten zien. En dat zou volgens de politie niet zijn gebeurd. Daarom wil de politie nu juridische stappen ondernemen tegen de programmamaker. [RadioWereld.NL]

Foto: Still duistere kant van Curaçao

Gerelateerde berichten