Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veranderingen in de programmering bij NPO Radio 4

NPO radio 4 start het nieuwe jaar met een aantal wijzigingen in de programmering. Zo verhuist ‘Opium’ van de late avond naar de vooravond en wordt Selma van Dijk de nieuwe presentator van ‘Het Zondagmiddagconcert’.

Veel mensen kennen Van Dijk van SBS6, waar ze tot en met 2019 ‘Hart van Nederland’ presenteerde. Van Dijk ruilde dit jaar de tv in voor de radio. Sinds afgelopen zomer valt ze in tijdens ‘De Muziekfabriek’ op zondagmiddag en presenteerde ze de ‘Klassieke Top 400’.

Vanaf 2 januari is Van Dijk de nieuwe presentator van Het Zondagmiddagconcert tussen 14 en 16.30 uur. Ze neemt het stokje over van Annemieke Bosman, die vier avonden per week Opium gaat presenteren.

 Opium
Nieuw is ook dat het kunst- en cultuurprogramma Opium eerder te horen is, namelijk van 19 tot 20 uur en daarmee een half uur korter. Andrea van Pol en Bosman blijven de vertrouwde gezichten van het programma. Vanwege zijn pensioen stopt presentator Jan Mom.

‘Passaggio’ met Lex Bohlmeijer gaat verder als ‘Passaggio Late Night’ en is voortaan tussen 22.30 uur en middernacht te horen op het oude tijdslot van Opium.

Het vroege ochtendprogramma ‘Voor de dag’ van 5 tot 7 uur wordt op dinsdag door Pieter van Nes gepresenteerd, op woensdag en donderdag door Amy Muller op woensdag en donderdag en op vrijdag door Jan van Poppel. Thomas van Vliet neemt afscheid van het programma.

Hans van den Boom stopt met de presentatie van De Muziekfabriek. Hij blijft wel ‘Spiegelzaal’ op zondagochtend en ‘Het Zondagochtend Concert’ presenteren. [RadioWereld.NL]