Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Omroep Max eert Peter R. de Vries in drie uitzendingen

Drie jaar geleden ging een schokgolf door Nederland heen toen Peter R. de Vries in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten en negen dagen later aan zijn verwondingen overleed. Omroep Max eert in drie uitzendingen de vermoorde misdaadverslaggever: de live onthulling van het monument, een speciale uitzending van Tijd voor Max en een documentaire over de totstandkoming van het monument.

Foto: Bart van der Putten

Onthulling Monument Peter R. de Vries
Exact drie jaar na het overlijden van Peter R. de Vries wordt op het Amsterdamse Leidseplein het herdenkingsmonument ‘Tegen alle stromen in’ onthuld ter nagedachtenis aan de misdaadverslaggever.

Omroep Max zendt Onthulling Monument Peter R. de Vries live uit op maandag 15 juli om 15.00 uur op NPO 1, in aanwezigheid van de familie van Peter R. de Vries, burgemeester Femke Halsema en kunstenares Rini Hurkmans.

Tijd voor Max: Peter R. de Vries monument
Tijdens een speciale uitzending van Tijd voor Max, gepresenteerd door Jan Slagter en Dionne Stax, kijkt de omroep terug op het leven van Peter R. de Vries en wat hij betekende voor Nederland.

Tijd voor Max: Peter R. de Vries monument wordt maandag 15 juli om 17.10 uur op NPO 1 live uitgezonden vanuit het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) gelegen aan het Leidseplein.

Het Monument – Peter R. de Vries
In deze documentaire is de totstandkoming te zien van het monument ter nagedachtenis aan de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het monument komt op het Leidseplein in Amsterdam, vlakbij de plek waar Peter werd neergeschoten.

Ook buurtbewoners van het Leidseplein komen aan het woord; zij halen herinneringen op aan de traumatische gebeurtenis en vertellen over het belang van het monument. De documentaire Het Monument – Peter R. de Vries wordt donderdag 18 juli om 20.30 uur bij Max op NPO 1 uitgezonden. [RadioWereld.NL]