Search
Close this search box.

Documentaire Louis van Gaal in twee delen te zien op NPO 1

De documentaire Louis van filmmaker Geertjan Lassche wordt in twee delen uitgezonden en bevat ook nieuwe scènes die in de bioscoopversie niet te zien waren. Voor de docu werd Louis van Gaal drie jaar lang regelmatig gevolgd tijdens werk- en privémomenten. Het eerste deel van dit intieme portret van de bondscoach is te zien op donderdag 10 november om 21.30 uur op NPO 1.

Foto: Doxy/Omroep Max

Volgens veel mensen is hij één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een portret van Louis van Gaal. Hij blikt terug op hoogte- en dieptepunten in zijn kleurrijke leven.

Aan bod komt zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven. We zien de bondscoach onder meer kerst vieren met familie, thuis op de bank aan de wijn met Truus maar ook de eerste fysieke problemen bij de fysiotherapeut. Nog nooit kwam een camera zo dichtbij het persoonlijke leven van Louis van Gaal.

In het eerste deel vertelt Van Gaal over zijn jeugd en opleiding en blikt hij terug met onder meer Edgar Davids, Ronald en Frank de Boer en Luís Figo. Ook komen Truus en zijn twee dochters aan het woord. Deel twee van ‘Louis’ wordt donderdag 17 november om 21.30 uur bij Omroep Max op NPO 1 uitgezonden. [RadioWereld.NL]