Studio Brussel gestart met voorjaarsprogrammering

Studio Brussel is maandag gestart met de voorjaarsprogrammering. Daarbij gaat vooral de avond van de Vlaamse alternatieve publieke zender op de schop. Daarnaast is Fien Germijns voorlopig nog maar vier ochtenden in de week te horen en neemt Thibault Christiaensen de ochtendshow op vrijdag voor zijn rekening, samen met een ‘suprise sidekick’.

Germijns doet een stapje terug, omdat ze vanaf maandag ook sidekick is van het tv-programma ‘De Dag van Vandaag’ dat vier avonden per week op Eén te zien is.

De rest van de dagprogrammering op Studio Brussel blijft vrijwel ongewijzigd. De avond daarentegen gaat volledig op de schop. ‘Fanclub’ met Michèle Cuvelier verdwijnt, terwijl Flo Windey na een jaar stopt met de late avondshow.

De Jaren Nul en Radar
Vanaf maandag is Sam de Bruyn tussen 18 en 19 uur te horen met ‘De Jaren Nul’, en uur lang de beste muziek uit De Jaren Nul (2000 – 2009). Van Linkin Park tot Air Traffic en van Klaxons tot The White Stripes.

Als we onszelf terug konden katapulteren naar andere tijden, koos ik zonder enige twijfel voor De Jaren Nul!”, aldus De Bruyn. “In afwachting van een werkende teletijdmachine hou ik het voorlopig op een dagelijkse muzikale flashback naar de mooiste jaren van deze eeuw.

Daarna zet Michèle Cuvelier twee uur lang alle nieuwe platen, opvallende muzikale trends en niet te missen concerten op een rij in ‘Radar’.

Tussen 21 en 23 uur zijn voortaan specialistische programma’s te horen als ‘De Zwaarste Show’ en ‘Abattoir Anvers’. Dit laatste programma was voorheen op vrijdagavond om 18 uur te horen.

Vrijdagavond
Maar het weekend wordt voortaan op vrijdagavond afgetrapt door Windey met ‘Hallo, met Flo?’. Tussen 18 en 21 uur staan de lijnen open voor een kletspraatje, het delen van weekendplannen en het aanvragen van verzoekplaatjes.

Nieuw op zondagavond is ‘Radio Atlantis’ tussen 23 uur en middernacht, een kosmische plek waar genres elkaar overbruggen, met bezwerende elektronica en zwiepende synthesizers, onconventionele platen en meditatieve momenten. Door de komst van Atlantis, begint ‘Vuurland’ een uur eerder. [RadioWereld.NL]